Ερευνητικά προγράμματα

research

Greener feed and fuel

feed--fuel

Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων

eksihronismos

Φίλοι αδέσποτων ζώων

pet-friends

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019
Field trip φοιτητών Κτηνιατρικής στην ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

Field trip φοιτητών Κτηνιατρικής στην ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

 

Βασική προτεραιότητα για τις Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών είναι η διαρκής ενδυνάμωση των σχέσεων με τον ακαδημαϊκό κόσμο. Ταυτόχρονα, η επιλογή των φοιτητών Κτηνιατρικής να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Έτσι, φοιτητές του τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Γιάννενα Ηλία ξεναγήθηκαν σήμερα σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου ΕΛ.ΒΙ.Ζ. Πλατέος.

Τους μελλοντικούς κτηνίατρους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. κ. Χαλκίδης Βασίλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους φοιτητές για την επιλογή τους να σπουδάσουν στην Κτηνιατρική τονίζοντας τη σημασία της κτηνοτροφίας στην οικονομική ζωή της Ελλάδας και την ανάγκη του πρωτογενή τομέα για καλύτερα καταρτισμένους νέους επιστήμονες.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο χώρο παραλαβής των πρώτων υλών, στον πίνακα ελέγχου του εργοστασίου, στο χώρο παρασκευής προμιγμάτων, την ενσάκιση και το αυτόματο σύστημα φόρτωσης, καθώς και στο Χημείο το οποίο είναι το πλέον καθοριστικής σημασίας τμήμα για την ΕΛ.ΒΙ.Ζ. της νέας εποχής. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ξενάγηση συνεχίστηκε στον χώρο παρασκευής σκυλοτροφών, αφού τα ζώα συντροφιάς αποτελούν έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο.

logo

Η ΕΛΒΙΖ δραστηριοποιείται από 1969 με δύο εργοστάσια παραγωγής αποτελώντας τη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής ζωοτροφών στην Ελλάδα.

Βρείτε μας διαδικτυακά

Facebook

Πλατύ Ημαθίας

Ξάνθη